sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Hups ne karkas......

To 28.7 Cindin kanssa  paimentamassa  Raision laitumella. Katja tuli Sian kanssa laskemaan lampaat ja me päästiin siinä sivussa vähän harjoittelemaan . Liikkuvia lampaita oli 99.

Sia kävi ensin hakemassa ne 99 lammasta "metsiköstä" ja laitoimme sitten yhdessä  osan häkkiin ja osa ajettiin kauemmas porukasta., Sia tietysti näytti mallia ;)

Katja antoi meille  pieniä "työ tehtäviä " . Yksi mikä oli aika hieno juttu kun Katja ja Sia erotteli laumaa kauempana ,niin Cindi kävi hakemassa ne erotellut  10 lampaan lauman  se oli aika hienoa  :):) .

Kaukana oli kisamaiset kauniit hakukaaret ym. toiminta mallit , mutta ihan hyvin typy hommansa hoiti.

Treenimme päättyi vähän huonosti kun itse en tiennyt miten toimia ja mokasin koko jutun :(

Lopuksi 89 lammasta oli päästetty takaisin "metsikköön" ja Cindin kanssa harjoiteltiin 10 lampaan laumalla kuljetusta ja vähän pois ajoa joka ei ihan sujunutkaan niin kuin piti.

Oli vaikeaa kun pikku lauma pyrki koko ajan ison lauman luokse.
Kuljetus vielä onnistui ,mutta .......

Pois päin ajossa kävi niin että ,lauma lähtikin juoksemaan ison lauman luokse ja turvapikkaa kohden ,mutta ei siinä vielä mitään hyvin typy sai lauman pysäytetyksi.

Laumassa oli yksi lammas joka yritti koko ajan ampaista  jostain välistä matkoihinsa. Tämä on tosi ,mutta Cindi piti hienosti tätä lammasta silmällä ja toimi hienosti eli ei päästänyt pakosalle sitä , mutta ei pystynyt tuomaankaan niitä minulle. Piti ne vain paikalla.
 Minun olisi pitänyt mennä lähemmäs auttamaan ,mutta sotkinkin kauempaan Neiti Näpsän luontaisen toiminnan ja aloin käskyttämään sitä oikealle ja vasemmalle ja tottakai sitten pääsi livahtamaan se pässinpää ja sitten intoutui toinen ,  kolmas, neljäs jne. eli pakka hajosi totaalliseti ja sinnehän  ne kirmas niin että rapa roiskui.....
Itseäni hirvitti koko tilanne ja ajattelin että Tiitiäinen jää niiden jalkoihin , onneksi ei käynyt mitenkään.
 Ajattelin jo että lopetetaan koko harrastus , mutta eiköhän me jatketa treenaamista ;)  

Ei kommentteja: