perjantai 11. helmikuuta 2011

Kuunteluharjoituksia.........

Pyrin siihen että yksi ;) sana laukaisee oikeanlaisen toiminnan ja koira alkaisi toteuttamaan sitä heti >tuo ,vie, jälki, ukko,etsi, istu, maahan,sto,odota ;) ym.. Silloin myöskin tiedän >että koirani on oppinut jotakin >vaikka siitä saattaa olla vielä pitkä matka kokonaisuuteen niin että se on loppun asti viety onnistuneesti :)

Vaikka itse annankin mielelläni koirilleni vartaloapuja joita on joskus sitten vaikkea häivyttää  ;)
Kehonkieltähän koirat lukevat ja ymmärtävätkin paremmin kuin sanojamme ja joskus aiheutammekin niille ristiriitatilanteita kun sanamme ja kehonkieli viestittävätkin ihan eri asioita ja sitten ollaankin "konflikti" tilanteessa ;)>mitä singnaaliherkempi koira sitä tarkempi tarvitsisi olla ja keskittyä omaan toimintaansa kokonaisuutena.

Sen takiahan tässä tätä puin koska Cindi sattuu olemaan koiristani singnaaliherkin joita on ollut .
Ja sitten tämän päivän treneihin........

Cindi:
-Tunnari ulkona> Cindi ylimmäisellä sisärapusella taas istumassa >näki kun >laitoin 10 tikkua  melkein rapusten eteen sikinsokin>itse menin sen jälkeen oikealle n.15 askeleen päähän tikuista>etsi käsky toimi> suoraan tikuille>kerran vilkaisi sinne suuntaan jossa olin >hyvin etsi ja löysikin omansa>luovutukseen laukalla>asento taas vapaa>raksua palkaksi.
Sitten sisälle jossa........

Cola:
-Paikkamakuussa joka on ikuisuusprojekti vaikka kotona onnistuukin ;)>palkaksi a-ruoka :)

Ruokailujen  jälkeen jatketiin asennonvaihtoja olohuoneessa .......
Jätin koiran selkäni taakse eri asentoihin josta yhteen vaihtoon>palkkaus> koiran taakse laitoin takapalkan jonne vapautin jos oli oikeassa asenossa kun käännyin koiraan päin.

Cola:
istu> maahan >hyvin :)
maahan> istu  >tarvitsi kaksi käskyä
istu> ylös(seiso) ,otin kuitenkin käsimerkin mukaan > hyvin :)
seiso> istu >hyvin :)

Cindi:
maahan > istu > tarvitsi kaksi käskyä :(
istu>maahan >hyvin :)
maahan> ylös+käsimerkki >hyvin :)

Lopuksi kummankin kanssa täsmätreeniä >kapulan tuontia eri asennoista oikeaan luovutus asentoon ja tietysti taas täytyi kuunneella eikä kapulaa saanut ottaa ennen käskyä ;)