lauantai 20. lokakuuta 2012

19.10.2012 Uusi vahvistus laumaamme

Katsomaan lähdettiin Hopeaketun Rolle Ruutanaa ,kalojen sukuun kuuluvaa, karppien heimoon, Siian pienen pientä poikasta


Hopeaketun Rolle Ruutana s. 8.8.2012 e.Sturesdotters Hera i.Roy kasvattaja Katja Sikka
Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin sittenkin ottamaan laumaamme lisävahvistusta....


Siia
Siian tiesinkin jo ennestään ja olen  nähnyt sen jo ihan pikku pennusta asti, kun Mari kumppaneineen haki sen Ruotsin maalta Katjalle täysveriseksi työkoiraksi lammastilalle.Siiahan on kotioloissa hyvin helppo koira vaikka omaakin vahvan periksiantamattoman työmoottorin. Royta en ole nähnyt ,mutta sen jälkikasvua olen päässyt näkemään.

Roy


Olin käynyt jo kertaaleen Rymättylässä katsomassa tätä pentuetta samoin kuin Siian edellistäkin pentuetta ja jokin niissä jäi mieleeni ,mutta ajattelin että antaa olla ja katsotaan mitä kevät tuo tullessaan.


Kone Siian edellisestä pentueesta , Rolle ja "Karvinen"
Sitten näin unen jossa Alarin kanssa juteltiin puhelimessa nästä pennuista ;) Tosiaan  voihan se olla että uneni ym. tapahtumat vaikuttivat päätöksen tekoon ja ei muuta kuin uudelleen katsomaan poikia jotka vielä olivat vapailla vesillä.

Katjan kanssa jutellen ja pentuja leikittäen lattialla , Katja avasi keskustelun että vois ihan hyvin sijoittaa myöskin uroksen se olikin  minulle iloinen yllätys vaikka vastuu kasvaa entisestään ,mutta jotenkin tuntui hyvin luonikkaalta tämä sopimus.
 Katja on jotenkin niin maanläheinen ja jalat tukevasti maassa seisova niin kuin on Alarkin ja olen aina viihtynyt heidän tiluksillaan <3
No eipä siinä sitten muuta kuin valinta tekemään koska Katja sanoi että ihan sama kumman pojista valitsen .

Yritin tehdä järki valintaa sen perusteella mitä ajattelin paimenpojan joutuvan kohtaamaan myöskin täällä kaupungissa vaikka melkein samalla viivallahan nuo kissakalat olivat luonteensa puolesta  ,mutta tunnehan se loppu peleissä oli jonka perusteella tein valintani ;)

Niimpä matkaamme mukaamme lähti seuraavana päivänä
Hopeaketun Rolle Ruutana kalojen sukuun kuuluva, karppien heimoon, Siian pienen pieni poikanen

Kiitos Katjalle & Alarille luottamuksesta
-Jaana & Paimenet