torstai 21. heinäkuuta 2011

Tokotusta kuppiksella ,Paraisilla paimennusta ja Hämeenkyrössä jälkeä

Ma 18.7  Cindin kanssa tokotusta kuppiksella ihan pientä viilausta liikkurin käskytyksellä, eri kulmista eteentuloa kapula suussa ja ilman  , takapään käytön vahvistamista jota kyllä käyttää zäpäkästi ;)

Perus asentoon nousua ja kuunteluharjoitusta jossa mm. makasin maassa ja annoin käskyjä, hyvin Tiitiäinen kuunteli.
Kiitos tokoilijoille  Evalle, Carolalle , Karoliinalle ja Teijalle seurasta :)
                            ---------------------------------
Ti 19.7  Cindi Carolan luona paimenessa
 
Ensimmäisellä kierroksella aloitimme treenimme mammojen haulla peruskuljetuksineen, tolpalta hakua ja  pois päin ajoa .
"tolpalta" haku (c)Sirpa.S
Meillähän on tällä hetkellä aivan ihanat koutsit Solveig ja Carola jotka  kärsivällisesti jaksavat opastaa meitä :)
 Pitävät huolen myöskin kun on tauon paikka ;)
Ja sitten jäähdyttelemään mereen :):)

Toisella kierroksella
harjoiteltiin liikkuvilla pässeillä........

Aloitimme haulla ja sieltähän ne kirmas iloisesti ;)
Näillä pässeillä Cindi joutuu aika koville kun täytyy pitää kunnon välimatkaa, välillä näytti oikein hyvältä ja voisin loputtomiin katsoa sen hiipivää olemusta kun on oiken saaliilla >aivan aivan ihana , niin ja pois päin ajossakin tuli pieniä onnistumisia :):)
Jospa joskus tulevaisuudessa saisimme PPR1 Cindin tuloksien eteen se olisi aika hienoa :)
----------------------------

Ke 20.7 Juvan Erjan oppiin Hämeenkyröön.

Treffipaikkana kyrökosken käyttö koirien kenttä jossa tavattiin myös kokeista tuttu toimihenkilökin :):)

Alkujutustelujen jälkeen joka olikin hyvin mielenkiintoinen koskien ihmisten ilmoittautumista kisoihin ja joidenkin törkypuheluita jotka "joutuvat"tyytymään varasijalle. 
Ihmettelen vain kovasti miten ihmiset kehtaavat narista ,sillä Kyrökosken porukka järjestää niin paljon kisoja ja reilulla hengellä. Eiväthän heidän omatkaan jäsenet pääse VIP-kortilla ohitse omiin  kokeisiinsa! 
Monella seuralla olisi kyllä opin paikka heidän toiminnoissaan. Käsittämätöntä miten kehdataan, ei muuta kuin mustalle listalle , kyllä tulijoita pisaa .
Jälkimaastothan kyrökoskella ovat  kovaa huutoa >joka jäljestäjän unelma paikka ;)
Samoin juteltiin koekäyttäytymistä koiraansa kohtaan joka ikävä kyllä koski yhtä Turkulaista :(

No niin se siitä...........

Ennen kuin lähdimme maastoon  niin otin kentällä koirien kanssa pienen pätkän seuruuta ja Cindin kanssa jääviä , Erja naksautti oiket asennot ;) Eipä niissä mitään ihmeellistä.

Sitten ajaa hurautimme  lentokentän takana olevaan unelma maastoon :):)

Syy miksi olimme tulleet  Erjan valvovan silmän alle ,olikin pikkarainen Bc:ni jolla on jäljellä vähän liikaa vauhtia jonka seurauksena saatetaan mennä keppien ylitse niin että suhisee:( 

 Erjahan ei ole rotu rasisti vaikka vannoutunut mustiloiden kasvattaja (Kennel Eloisan) onkin.

Sillä aikaa kun jäljet vanheni ,niin teimme esine kaistaleen jossa kolme esinettä.

Cola pääsi ensimmäisenä ruutuilemaan ja malttoi tuoda kaksi esinettä kun oli  ensin tehnyt tarpeensa. Kun oli tehnyt ykköset ruudun sisään toi sen jälkeen yhden esineen , toisella lähetyksellä kävi tekemässä kakkoset ruudun ulkopuolelle ja sen jälkeen palasi oma-aloitteisesti ruutuun ja toi toisen esineen, että silleen >  Omassa toiminnassani on paljon petraamisen varaa ennen kuin mennään ruutuun ja ruudusta tehdään taas motivoiva ja nyt täytyy kehua taas ihan valtavasti. Nyt joku varmaan saa sen käsityksen että Cola työskentelee laiskanpulskeasti , mutta ei kyllä se etsii ihan kepeällä laukalla ,mutta tietty motivaatio siltä  puuttuu......

Cindillä motivaatiota riittää yksi pisto ja yksi esine .
Se voi olla että kehun Cindiä enemmän tai jotain ,mutta nyt otan tietoisesti Colan kanssa samat kuviot kuin Erjakin koiriensa kanssa > kehuja ei säästellä!!

Sitten Cindin jäljelle >
Jälki oli  ehkä alokas luokan mittainen? vanheni toista tuntia , siinä oli kuitenkin kolme kulmaa ,yksi piikki ja kuusi keppiä , jälki lähti kulkemaan n.30metristä.

Tiitiäisen  lähetys "janalle" lähti taas hippulat vinkuu ihan suoraan ,mutta taisi mennä innasen jäljen ylitse, hienosti kuitenkin nappasi jäljestä kiinni ja oikeallehan me sitten mentiinkin aikamoista haipakkaa.

Nosti hienosti 1 ,2, 4 kepit ,3, 5, nostin minä? ja 6  mentiinkin taas ylitse niin että suhina vaan kävi :(:(  

Keskeytin jäljen ajon ja pyysin takaisin etsimään 6 keppiä ,mutta alkuun oli kyllä ihan pihalla ja rupesi häntä hulmuten etsimään jäljen sivusta jotakin?
Erjan kehoituksena  autoin Tiitiäistä menemällä  lähemmäs keppiä ja näytinkin sormella että heips;) noitahan me täällä etisitään ;)

Erjan palaute:
Jana oli hyvä ,mutta jäljen ylimeno vaara on kyllä olemassa jos jälki lähtee vähänkin lähempää.
En saisi antaa tiitiäsen jäljestää noin kovalla vauhdilla jarrua liinasta, kestää kyllä sen. Samoin kun on ilmaissut kepin ,niin ei saa lähteä omine lupinensa!! jatkamaan jäljestystä.
Jälkimotivaatiota kyllä löytyy :) 
Jälkeen vielä palaten.....
Piikissä meni ylitse mutta reakoi kyllä jossain vaiheessa ,että nyt on hukka käynyt ;)  Kääntyy takaisin ja alkoi oma-aloitteisesti  etsiä kadotettua jälkeä ,joka on hyvä asia :) 
Jossain kulmassakin meni ihan vähän ylitse , itse olisin ehkä halunnut tuolaisessa maastossa että suoriutuu kulmista puhtaasti. Eihän ne kulmat huonot olleet, mutta pystyy kyllä parempaankin.

Ei auta vaikka kuinka hyvin ajaisi jäljen ,niin kepeillähän se todistetaan että jälkeä ollaan ajettu ;). 
Keppitreenivinkkejäkin saatiinkin monen monta oli uutta ja vanhaa :)

Kiitos Erja  ja otetaan uusiksi ennen kuin lumi peittää maan :)