lauantai 16. huhtikuuta 2011

Aika tokoilun :)

Tässähän saa jo itseänsä kohta  kutsua aktiivi tokoilijaksi .

Seuraksemme saimme tänään piiiiitkästä aikaa Evan & Vallen :)
Treeni paikaksemme valitsimme laajan hiekkapohjaisen  kentän joka oli lumeton ja kuiva :):)

Melkein kaikki EVL:n liikkeet tuli taas käytyä läpi.

Käytiin läpi uusia tokosääntöjä  ja tunnari tuottikin minulle enakko asenteen koska oma on ollut oma eikä sitä paljon vieraat ole lääppinyt ;)

Samoin z- tuntui hassulta kun "liikkuri" käskytti pömpelien kierrot edestä ja takaa. Se nyt jotenkin on vielä ymmärettävissä kun mennään koiran taakse ja palataan suoralle ,mutta kun olet kiertämässä edessä olevaa pömpeliä niin ... aika koomista ;). ,mutta nyt tiedän miten Z- oikea oppisesti käskytetään.

Keskusteltiin myöskin yhden toko-kokeen voittaja koirasta  pisteiden valossa olis kuvitellut että on vallan huippusuoritus myös katsojan silmissä ;) ,koirahan oli ollut täysin ilmeetön kone joka teki teknisesti ehkä oikein kävellen ja ravaten ,mutta ei tietoakaan yhdessä tekemisen meinigistä ;)

Kun kuulumiset ym. oli vaihdettu , niin oli aika treenien . Teimme taas pariliikettä ja sitten koira vaihtoon > Eva toimi liikkurina/apparina.

Cindi treenasi >
Ruutua/merkkiä
Ruudut merkkinauhoineen oli laitettu merkin kummallekin puolelle 23-24 ask. päähän >vas. lätkä.

1.Lähtys merkin kautta oikealle vaikka kirsu olikin jo melkein kohti suorassa vasemmalle.>vauhdilla kuitenkin lähti oikealle ruutuun> sto! käskyllä pysäytys> josta pallo palkaksi > sitten jatkettiin > vein typyn takaisin ruutuun seisomaan palaten itse lähetyspaikalle > pienen viiveen jälkeen käsky maahan >hyvin >sitten kohti koiraa mars ym.> hyvin patsasteli >en ottanut sivulle > kävin palkkaamassa/vaputtamassa rudussa.
2. Vasemman ruudun paikka olikin hakusessa vaikka siellä olikin lätkä. >heitti itsensä ympäri heti merkkinauhan ylityksen jälkeen :( >onneksi alkaa aktiivisesti etsiä ruudun sisällä oikeaa kohtaa tai itse asiassa sitä lätkäähän se etsii ;) > kun oli oikeassa kohdassa niin > sto!> ja pallo palkaksi :)
3. lähetys oli kakkosen korjaus > nyt suoraan lätkälle ;)

Seuruuta käskytyksellä, palolla parempi  niin kuin ennen vanhaa ;) ainoa mikä tässä systeemissä on - > muutama istuminen jäi vajaaksi , mutta paikka parempi kuin namilla.  >istumiset kuitenkin korjasin namilla pienen seuruu pätkän yhteydessä, namilla nopeat istumiset kun liike pysähtyy.

Ohjattunouto /merkki >
Olimme viljelleet merkkejä lähelle ohjattua noutoa , enkä tiedä oliko sillä vaikutuksensa
1. Lähetys oik. > oli menossa suoraan noutoon ,mutta merkin kautta>pysäytin sen merkin kohdalla vaikka olikin selkä minuun päin  >vilkais minua> käsky/näyttö oikealle> ajautui lähelle oik.olevaa merkkiä josta sinkosi keskikapulalle > ei! >pysähtyi > yritin ohjata sen kerran oikealle> oli ulkona kuin lumiukko ja peli seis!.
2.lähetys > nyt vaadin että menee kunolla merkin taakse sitten > oikealle noutooon >bueno!
3. vas. nouto >ei ongelmia :)

Z- liikejärjestys >istu ,maahan, seiso >kaikki asennot >hyvin :)

Tunnari
Eva teki kellotaulun  tikuista
 1.> lähti vauhdilla >ei hyvä! yksi tikku siirtyi  ryntäyksen seurauksena ihan lähelle omaa > luulin että nyt tulee taas kaksi tikkua , mutta petras ja otti vain omansa> hyvä hyvä ;)
2. Päätin kokeilla pienen epäluulon siivittäessä mieltäni ;)
 >Eva käytti kädessänsä meidän tikkua ennen kuin "hajustin" sen >nyt tikut rivissä >lähti taas vauhdilla ,mutta yllättävää oli rauhallistakin rauhallisempi haistelu? paikallisti omansa koskematta muihin >tuonti ja luovutus myöskin hyvin :):)

Cindi ei pura painettansa tikkujen eikä noutokapuloiden pureskeluun josta saan olla enemmänkin kuin tyytyväinen vaikka välillä tuo tunnarin meno vauhti tuokin epätoivon tunteen ;)

Luoksetulo sillä aikaa kun Eva haki Vallen autosta.

1.läpijuoksu >suoraan sivulle :)
2. pysäytys >sto ;) >pallo palkaksi
3. läpijuoksu > sivulle >hyvin :)

Lopuksi paikalla olot Vallen kanssa ;)
Istuminen > ryhdikäs mutta oli pyöritellyt päätänsä kuin pöllö ;)
Makuu > jäin näkyville > hyvin myöskin perusasentoon nousu;)

Cola
Ruutu/ merkki
1.merkille >ok. >reippaasti vas.ruutuun lätkälle >kävin vapauttamassa ja palkkaamassa.
2.merkille meno > ehkä vähän hitaampi kuin edellinen >oik.ruutuun >laukalla suoraan  lätkälle jonka Eva oli valmiiksi vienyt ruutuun Colan näkemättä.>kävin palkkaamassa >jätin oikeaan kohtaan seisomaan >paluu lähtöpaikalle > maahan käsky >hyvin ;) > sitten koko kuvio ilman sivulle tuloa.

Seuruuta käskytyksellä >hyvin > ilman ääntelyä :):)

Z > istu, maahan ,seiso > kaikki liikkeet oikein .

Ohjattunouto/merkki
1.Merkille meno hidas > vasen nouto laukalla ja palautuskin oli  >bueno.
2.Hitsausta vai olisiko se ollut hetsusta ;) > näin saatiin merkille menoon vauhtia ja tietysti namia palkaksi :)

Kaukkareita >
Cola on aika pätevä tässä touhussa .
Hyvin pysyi paikallansa ja asennon vaihdot olivat >oikein hyvät.

Kiitos Evalle seurasta oli kiva nähdä pitkästä aikaa :)