maanantai 14. marraskuuta 2011

Hakua & jälkeä

Sunnuntaina oli Colan hakutreenit.
Kävin tallomassa Cindille jäljen ennen Collan hakuutusta ja ajoimme sen vasta kun hukkatreenit olivat ohi.

Cola: (Kiintorulla)
Siirtyvät ukot x 2. Etukulmat valmiin .
1. lähetys vasemmalle , paikallisti hyvin ukon joka oli siirtynyt takarajaa pitkin n.15ask.oikealle ja pudottanut itsensä n. 10m alemmas linjalta kuusien suojaan. Rullan tuonti edestäpäin ja näytölle meno bueno ,kaaduin tahallaan eikä punaturkki tarvinnut yhtään  lisäkäskyä kun sain itseni taas pystyasentoon ,lähti voimakkaasti viemään ukolle :)

2.oikealta e-kulmasta  paikallisti nopeasti ukon , rullan tuonti ja näytölle menossa ei ongelmia.

3.ukko vasemmalta ei löytynytkään heti , oli jonkin tovin poissa ja palsi ilman rullaa, uudelleen lähetys ja jälleen sama homma, kolmanella lähetyksellä oli lopulta löytänyt ukon ,näytölle meno jälleen bueno.

4.oikealta löysi ukon ensimmäisellä lähetyksellä , ja taas kaaduttiin matkalla ;) mutta eipä tuo elukka ollut moksiskaan ja taas ilman lisäkäskyä vei liina pinkeenä ukolle :)

Mielestäni onnistuneet pikatreenit, mikä tuon Punaturkin kanssa on treenata :)

Sitten Cindin kanssa jäljelle joka oli vanhentunut toista tuntia.

Cindi:
Jälki ei ollut  kovin pitkä varmaan vähän reilut 500m., kuusi keppiä ,muutama kulma , polkujen ylityksiä sekä jossain vaiheessa jälki kulki myöskin tallatulla polulla josta sitten poikkesi takaisin metsän siimekseen.

Intoahan tuolla typyllä on "inisee" inosta  kun laitan sille jälkiliinan ja tietää kyllä mitä lähdetään "ajamaan" :)
Tällä kertaa otti oikean suunnan jäljestä josta olin hyvin tyytyväinen, yleensä se on meillä arpapeliä:(
Mutta nyt on peräti kolme perättäistä janalähetystä onnistunut oikealla valinnalla , toivottavasti ei olisi ohi menevää....

No itse jäljestä ei ole mitään ihmeelistä kerrottavaa . Ajoi taas hyvin jäljen ja nosti kaikki 6keppiä !:)
Eikä tuossa taaskaan kauan kirsu tuhissut.

Olen oikeastaan onnekas kun saan treenata kahden niin erillaisen nuuskuttajan kanssa ja tarkkaila niiden menoa  :)
Cindi on niin maavainuinen koira kuin olla ja voi kun taas Cola työskentelee paljon korkeamalla nenällä .
Colalle itse kepit merkitsee paljon enemmän kuin jälki jollei sinne ole viljelty nameja, peltojälki on Colalle ihan oiva jäljestys alustana  ,sitten kyllä ajetaan tarkasti , hyvä ettei perunavakoa synny. Kun taas Cindi ajaa luontaisesti  jälkeä tiiviillä nenällä ,mutta kepit saattaa olla sille tois arvoinen juttu , josku jatkoi jäljestystä keppi suussakin enemmän kuin yhden kerran ,mutta kumpi parempi mene ja tiedä häntä ;)

Tokoa hiekkakentällä...

Lauantaina tokoseuraksemme saimme Katariinan & Flipin .
Cindi pääsi pitkästä aikaa tokoilemaan , kun Neiti Näpsä on ollut "sairaslomalla" jo jonkin aikaa .

Olin rakentanut taloyhtiömme hiekkakentälle valmiiksi ruudun ja tötsiäkin levittelin ympäri kenttää ennen kuin hain koirat mukaan reenelöihin .

Katariina toimi tällä kertaa liikkurina.

Cindi: 

*Luoksetuloa maalin kierron kautta ja ohitse törppösuoran , jossa pysäytykset tai läpijuoksua .......napakasti ottaa käskyt vastaan :) Uutena luoksetulossa eteen istuminen ja siitä sitten vanhanajan tyylillä sivulle.

* Ruutu/ merkki , jouduin antamaan toisen merkki käskyn merkin takana että sain typyn kirsun osoittamaan itseäni kohti ,pienen viiveen jälkeen päästin ruutuun jossa lätkä ;) >palkaksi pallo.
Ruutuun sissään ohjauksia kaikista muista sivuista paitsi "sisäänmenon" sivusta.

*Seuruuta jossa edistää , yritän korjata asiaa takapalkalla  ,perusasenoilla ym. ,mutta tuskin sitä enään korjatuksi saa ,vaatii ehdotonta johdonmukaisuutta ja kärsivällisyyttä, joten voipi olla että hyväksyn tämän meidän seuruun ja otetaan vastaan tokokisoista sitten se 7........

*Noutoa maalin kautta , ihan ok.

*Tunnari joka onnistui myöskin mallikkaasti. Katariina laittoi 8 tikkua riviin ja jäi polvilleen aika lähelle tikkurivistöä katsomaan tarkkaan Tiitiäisen suoritusta . Vaikka lähtikin taas vauhdilla etsimään omaansa niin rauhallinen haistelu ja hötkyily jää pois ! Tämä oli toinen kerta kun typylle tehtiin näin ja se toimii hyvänä hidasteena ;)

* Kuunteluharjoitusta jossa Neidillä oli kuulo päällä ja näytti toteen että osaa erotella tuosanan=noutokapula , etsi =tunnari, ja ruudun :) .Ainahan se näin ei ole kun toteuttaa jo jotain ihan muuta asenteella .........jee mä tiedän ja osaan!;)

Ruutu jossa lätkä >  edelleen samassa paikassa, laitoin muutaman metrin ennen ruutua ohjatun-noutokapulan , pallon ja viljelin  tunnareita jossa myöskin oma joukossa . Ensin erottelua lähempänä ja sitten melkein  täydeltä matkalta ja Neiti tosiaan oli Pätevä vauhdista huolimatta !:)

Cindi nautti kun sai pitkästä aikaa kunolla treenata:)

Cola:

*Seuruuta ja temmon muutoksia , hyvin piti paikkansa , käyttää kyllää hienosti takapäätänsä käännöksissä . Pikkuisen kiusoittelin sitä ja oli siinä ja siinä ettei kierrokset nousseet.......;)

*Jälleen kerran Kuunteluharjoitusta kapula suussa ;) 
Annoin punaturkille  kapulan jonka toi eteeni siitä pyysin sivulle perusasentoon josta lähetys merkille josta taasen ruutuun , ruudussa kaukkarit edelleen kapula suussa, vain kerran pudotti kapulan suustansa kun meni maahan ,otti kylläkin sen pidäkäskyllä ja kaukkari sessio ruudussa jatkui ja taisin pa sinne mukaan heittää peruta käskynkin lopuksi käsky tuo josta saikin sitten ruoka palkan ,muuten palkkasin sen vain hyväsanalla ja ei sanahan on tässä jutusa kokonaan kieletty sekä itse ei saa liikkua paikaltansa ;)

Hyvin Colan suoriutuu tästä tehtäväradasta , on se vaan aika pätevä vanhus !:)

Kiitos Katariina seurasta :)