perjantai 24. kesäkuuta 2011

Sinnikkäästi

Meneehän se Juhannuksen vietto näinkin.....
Risto jäljen ekspertti  teki  Cindille reilun 1,5 km pituisen  Juhannus jäljen jossa 7 kulmaa , 2 terävää ,6 keppiä ,vanheni 2,5h. niin ja jana n.20meträ.
Ilman lämpötila oli aika passeli +20c. ja pieni tuulenvire...

Maasto muutoksia oli paljon , kangas metsää , tiheä kasvuista lepikköä ,kuivaa vanhaa hakkuualuetta , pieni pätkä meni suopursujen seassa ja kalliota jossa siellä täällä jäkälää sekä paljon paljon  peuran ja hirvien jätöksiä ,makkuupaikkoja ja jälkiä sekä peuransyöttöpaikkoja.

Kun Risto oli ollut tekemässä Tiitiäselle jälkeä oli  hänen vierestä ampaissut hirvi makuulta matkoihinsa, sanoi vähän pelästyneensä mutta  onneksi ei ollut vasaa........ja peurankin sanoi juosseen ihan läheltä, karhu ja susi vielä puuttuivat ;)

Kävelimme nyt vähän pidemmän matkaa jäljen lähetys paikalle ajassa n.5min.

Risto lähti peesaamaan kompassi mukanaan , onneksi sillä muuten olisi meidät hukka perinyt ;)

Cindi asemiin ja lähetys janalle joka ei mennytkään ihan oppikirjan mukaan.
Lähti taas vähän liian vauhdikkaasti eikä keskittynyt suoritukseensa . Kaarsi vasemmalle jo 10metristä , Vaikuttiko maastomuutos vai jäljen yli taipunut vesakko typyn kaarroksen? Vai olisiko saanut hajun Riston "sisään menosta" jäljelle?

Takaisin janalle ja uusi lähetys , nyt oli hyvä . Suorinta tietä jäljejelle ,otti jäljestä kiinni mutta irrotti jäljestä melkein heti ,onneksi palasi kuitenkin pikaiseen  takaisin .....

Ensimmäisen lyhyen suoran jälkeen tuli melkein heti  ensimmäinen terävä ja yli mentiin , lähti hakemaan oikealta, mutta pienensi koko ajan ympyräänsä ja löysi takaisin jäljelle , terävä siis vasempaan.Sitten mentiin taas.pitkän matkaa vastaan tuli 1- keppi jonka nosti hienosti!

Matka jatkui ja tuli toinen terävä oikealle ja taas hukka ,ajoi reippaasti yli häntä hulmuten, no aikamme siinä hyörittiin ja pyörittiin , löysi kuin löysikin jäljen ja taas mentiin , sitten tuli ensimmäinen kulma vasempaan joka hyvin , matkalla kävi tarkistamassa paikan josta hirvi oli noussut päikkäreiltä, tällä suoralla ajoi 2-kepin ylitse . Pyysin takasin nostamaan kepin josta sain palkattua ja muistutettua että näitä me ollaan hakemassa eikä SORKKA  ELÄIMIÄ, vaikka huonosti tiitiäiselle namit kelpaa  kepin vaihdon yhteydessä onneksi vesi sentään maistui :):). 
Kulma vasempaan ja  pitkälle suoralle.
Kulma oikeaan "pikku"suora ,kulma oikeaan pitkä leppikoinen  suora josta tulimme entiselle hakkuualueelle ,ajoi 3kepin ylitse keskeytin Tiitiäsen  jäljen ajon ja pyysin nostamaan sen kepakon , palkkaus ja pieni lepo tauko .

Matka jatkui ja jatkui sitten tuli kulma oikealle josta nostikin 4kepin :):).

 Matka jatkui ja kulma vasempaan joka hyvin :) suoraa suoraan 5-kepille jonka nosti hyvin ,hyvä hyvä  Neiti Näpsä ;).Sitten aika pitkä suora joka kulki  "paljaalla" kalliolla siellä täällä jäkälää ja kanervaa ja löytyipä ..Erityis maininta tästä pätkästä >se oli Bueno :):) .


Sitten tuli kulma vasemmalle joka hyvin , kallioista suoraa jossa vähän kasvillisuutta , kun  laskeuduimme alemmas  niin "aluskasvillisuus" muuttui ja lopussa kävi hukka etsi  kuitenkin aktiivisesti jälkeä  ja jäljen loppukin löytyi ja  6kepakko ,nosti senkin aivan oma aloitteisesti josta Super loppu palkka >maksa laatikkoa ,broilerinkaulaa ja lopuksi pallo:)

Cindi on kyllä uskomattoman sitkeä sissi ,joka ei luovuttanut vaikka hukka tuli monta kertaa:)
Olisi varmaan vieläkin jatkanut jälestystä ,sillä parani vaan loppua kohdin :)

Riistan hajut ja jäljet  häiritsivät Neiti Näpsää ja se näkyikin tämän päiväisessä jäljen ajossa.
Mutta Riston kanssa tuumattiin että lisää vaan jälkiä Riista metsään , turha niitä on välttää;)

Hukkia tuli tällä kertaa paljon ,mutta sinnikkäästi typy aina uudestaan otti ihmisjäljestä kiinni  vaikka paljon hauskempaa varmasti olisi mennä jonkin metsän eläimen perässä;)

Kiitos Risto haasteellisesta jäljestä ! :)

Tämän päivänen jälki toi kyllä lisää uskoa pikkuisen sinnikyyteen :):)

Lopuksi Colalle esine ruutu ja sitten koirat pääsivätkin uimaan..........

 Leppoisaa Juhannusta kaikille !